Στην δύση της 2ης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ερευνητές από το Παν/μιο του Bath στην Αγγλία, δημιουργούν για πρώτη φορά τεχνητούς νευρώνες σε μικροεπεξεργαστές, κάτι που αποτελεί τεράστιο βήμα για την θεραπεία ασθενειών όπως το Alzheimer, καρδιακές παθήσεις και γενικότερα όποια πάθηση συνδέεται με εκφυλισμό των νευρώνων.
Οι τεχνητοί νευρώνες συμπεριφέρονται όπως οι βιολογικοί αλλά χρησιμοποιούν το ένα δισεκατομμυριοστό (140 nW για την ακρίβεια) από την ισχύ ενός συμβατικού μικροεπεξεργαστή. Έτσι, γίνονται ιδανικοί για χρήση σε ιατρικά εμφυτεύματα αλλά και άλλες βιο-ηλεκτρονικές συσκευές.
Η δημιουργία τεχνητών νευρώνων που αντιδρούν σε ηλεκτρικά σήματα από το νευρικό μας σύστημα σαν πραγματικοί νευρώνες, ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους της Ιατρικής για δεκαετίες και η κατασκευή τους αποτελούσε τεράστια πρόκληση, καθώς οι αντιδράσεις τους είναι μη-γραμμικές και όχι εύκολα προβλέψιμες. Ο μικροεπεξεργαστής της εικόνας, μιμείται με ακρίβεια την λειτουργία ενός βιολογικού νευρώνα.
Φυσικά, αυτή η εφεύρεση ανοίγει νέους ορίζοντες και σε άλλους τομείς της Επιστήμης, όπου οι νευρομορφικοί μικροεπεξεργαστές όπως αυτός, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των εξελίξεων στον δρόμο για την γενική τεχνητή νοημοσύνη.
Δημοσιευμένη Έρευνα: https://www.nature.com/articles/s41467-019-13177-3
------------------------------------------------------------------
*Δείτε τα περιεχόμενα των τόμων Ι και ΙΙ του έργου «Τα φυσικά φαινόμενα», εδώ: https://fkp2100.blogspot.com/2019/08/blog-post_40.html και ρωτήστε μας για το πώς μπορείτε να τους αποκτήσετε τώρα μαζί με τα 3 δώρα μας, από την σελίδα μας!
**Για τους φοιτητές! Δείτε το δίτομο έργο των συνήθων διαφορικών εξισώσεων με λυμένα και άλυτα θέματα (με απαντήσεις), μεθοδολογίες και διαγράμματα επίλυσης, συνολικά 1040 σελίδων, με μόλις 20 ευρώ τελική τιμή! https://fkp2100.blogspot.com/2019/08/blog-post_21.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου