Μειώνοντας την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, χωρίς όμως να στερείται ο οργανισμός μας τα απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες, οδηγεί σε καθυστέρηση των ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας, σε ανανέωση των μυών και σε καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους, όπως παρουσιάζεται σε μία ακόμη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα Οκτωβρίου στο επιστημονικό περιοδικό “Aging Cell”.
Η ομάδα 90 ανθρώπων (59 γυναίκες, 31 άντρες) που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν στόχο να μειώσουν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τους κατά 25% για 2 έτη. Ωστόσο, το υψηλότερο ποσοστό μείωσης που κατάφερε η συγκεκριμένη ομάδα ήταν 12%. Ακόμη και έτσι όμως, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι διαφορές ήταν αισθητές ενώ το συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης είναι εφικτό από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Αν και με τη μείωση του βάρους χάθηκε και μυϊκή μάζα από τους συμμετέχοντες, δεν χάθηκε η μυϊκή δύναμη, κάτι που υποδεικνύει πως η δύναμη ανά μονάδα μυϊκής μάζας μεγάλωσε. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι η μείωση πρόσληψης θερμίδων ενεργοποίησε τις ίδιες γονιδιακές διαδρομές στους ανθρώπους όπως και στα ζώα (σε άλλες έρευνες), οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αύξηση της παραγωγής ενέργειας και του μεταβολικού ρυθμού και τη μείωση των φλεγμονών.
Δημοσιευμένη Έρευνα: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/acel.13963
Περισσότερα για τη μακροζωία και τα όρια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις στην Επιστήμη και την Τεχνολογία τόσο στο άμεσο αλλά και στο βαθύ μέλλον, στον τόμο ΙΙΙ του έργου «Τα φυσικά φαινόμενα», τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε από τη σελίδα μας με έκπτωση και μηδενικά έξοδα αποστολής με ένα μήνυμα! Ρωτήστε μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου