Έχουμε αναρτήσει πολλές φωτογραφίες με εντυπωσιακά ή/και σπάνια ατμοσφαιρικά οπτικά φαινόμενα κατά καιρούς. Εδώ βλέπουμε την καταγραφή ενός πολύ σπάνιου οπτικού φαινομένου που, έστω και από κάμερα χαμηλής ανάλυσης, έχει τη δική της αξία! Καταγράφηκε το πρωί στις 29/11 σε ένα παγωμένο πρωινό στο Irlam της Αγγλίας, και μοιάζει με ένα μεγάλο Ύψιλον.
Χαμηλά, το πιο φωτεινό σημείο, ονομάζεται «ανθήλιο» και βρίσκεται στο διαμετρικό σημείο ως προς τον Ήλιο. Πάνω από αυτό, φαίνονται αμυδρά δυο φωτεινές ευθείες που συμπίπτουν στο ανθήλιο. Αυτά είναι τα διάχυτα ανθηλιακά τόξα. Πρόκειται για κάποια από τα πολύ σπάνια οπτικά φαινόμενα, καθώς προκύπτουν από περίπλοκες διαδρομές του ηλιακού φωτός, οι οποίες περιέχουν και πολλαπλές εσωτερικές ανακλάσεις μέσα σε κυλινδρικούς εξαγωνικούς παγοκρυστάλλους.
Πηγή: K D Bradshaw – https://twitter.com/kevirlam
Περισσότερες φωτογραφίες του ιδίου, με υπέροχα οπτικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα, από την ίδια μέρα: https://twitter.com/kevirlam/status/1730094148537975295
Το κανάλι του στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgrSD1BwFz2feWDTydhpEhQ
Περισσότερα για όλα τα μετεωρολογικά και οπτικά φαινόμενα, με φωτογραφίες, χάρτες, σχήματα, συχνότητες εμφάνισης στη χώρα μας και οδηγίες για το πώς να τα ψάχνετε και να τα ξεχωρίζετε, θα βρείτε στον τόμο Ι του έργου «Τα φυσικά φαινόμενα» (εκδόσεις «Οσελότος»), τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε από τη σελίδα μας με έκπτωση και μηδενικά έξοδα αποστολής με ένα μήνυμα! Ρωτήστε μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου