Σε μια μετά-ανάλυση, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Heart στις 19.01.2021, διευκρινίζεται η σύνδεση της ποσότητας τηγανισμένων τροφών που καταναλώνονται με την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, στεφανιαίας νόσου, κ.α.
Η μετά-ανάλυση, έλαβε υπόψη της 17 παλαιότερες έρευνες όπου συμμετείχαν συνολικά 754873 άτομα τα οποία παρακολουθήθηκαν για σχεδόν μια δεκαετία κατά μέσο όρο. Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν ότι, η κατηγορία ανθρώπων που κατανάλωνε τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανισμένων τροφών ανά εβδομάδα, είχε περίπου 30% μεγαλύτερη πιθανότητα για την εκδήλωση κάποιας σοβαρής καρδιαγγειακής νόσου (σε σχέση με την κατηγορία εκείνων που κατανάλωναν ελάχιστη ή καθόλου τηγανισμένη τροφή). Συγκεκριμένα, η πιθανότητα για κάτι τέτοιο, αυξάνεται κατά 3% για κάθε 114 γραμμάρια επιπλέον τηγανισμένης τροφής ανά εβδομάδα στη διατροφή μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου